WordPress: het nummer 1 cms-systeem!

Waar begon de enthousiasme voor een WordPress CMS-systeem?
Door Bjorn Manintveld

 

In 2012 bouwde ik mijn allereerste website voor Yourstyle. Een WordPress was het systeem dat ik daarvoor moest gebruiken en dit is het systeem dat we tot op de dag van vandaag gebruiken. Waarom? Er is eigenlijk maar één reden voor: het is gewoon het allerbeste cms-systeem van dit moment!

 

Nu is dat voor mij natuurlijk makkelijk om te zeggen, ik werk er tenslotte dagelijks mee. Toch hoop ik dat u er na het lezen van dit blog ook van overtuigd bent dat WordPress het beste systeem is voor uw website.

 

Superpopulair

De allereerste versie van WordPress kwam uit in 2003, om uw geheugen op te frissen, in datzelfde jaar won Jamai de eerste editie van Idols. In de jaren erna is WordPress uitgegroeid tot het meest populaire cms-systeem ter wereld (hoe het nu met Jamai gaat, weet ik niet ;-)).

 

Momenteel staan er ruim 66 miljoen websites online die met WordPress zijn gebouwd. Dat is 17 % van het hele internet! Daarmee laat WordPress concurrenten als Joomla en Drupal ver achter zich. Bekende websites die gebruik maken van WordPress zijn bijvoorbeeld:

En kijk natuurlijk ook even naar het Yourstyle-werk voor een selectie van onze mooiste WordPress-websites.

 

Makkelijk in gebruik

Een groot voordeel van WordPress is dat u geen dagen nodig hebt om er mee te leren werken. Het systeem zit zeer makkelijk en logisch in elkaar. Hierdoor kan echt iedereen ermee omgaan. Weet u hoe u een documentje moet typen in Word? Dan kunt u ook een tekstje typen op uw website. En vervolgens kunt u het met één muisklik online zetten.

Kunt u een documentje typen in Word?
Dan kunt u met WordPress ook een tekstje typen op uw website.

Naast de teksten op uw website zijn ook veel andere zaken makkelijk aan te passen, zoals de indeling van het menu of de velden in het contactformulier. Op die manier hebt u alles in eigen beheer en hoeft u niet iedere keer uw aanpassingen door te sturen. En komt u er een keer zelf niet uit? Dan staan onze WordPress-specialisten altijd klaar om u verder te helpen.

 

Ideaal voor ontwikkelaars

Het WordPress-systeem is ook voor ontwikkelaars een verademing. Het is namelijk gebouwd op het principe dat u altijd extra technische mogelijkheden moet kunnen toevoegen aan uw website, dat doen we met zogenaamde plug-ins. Met een aanbod van ruim 19 duizend plug-ins is de functionaliteit altijd makkelijk uit te breiden en voor specifieke wensen kunnen wij gemakkelijk onze eigen plug-ins ontwikkelen.

WordPress is ook voor ontwikkelaars een verademing

Nog een groot voordeel is dat, omdat WordPress zoveel gebruikt wordt, beveiligingslekken snel aan het licht komen. Het systeem kan zich automatisch updaten wanneer deze lekken zijn gedicht, zodat uw site direct weer beschermd is tegen hackers. Dat maakt het systeem makkelijk in onderhoud.

 

Urenlang vertellen

U merkt het al, we kunnen nog uren vertellen over het WordPress CMS-systeem en alles daaromheen! Benieuwd hoe we met WordPress ook uw website kunnen verbeteren? Stuur ons dan een berichtje en we nemen contact op.

Geef een reactie