WordPress-hack monitoren

WordPress-hack, WordPress les met Mitchell #2
Door Mitchell Bakker, specialist online media

 

WordPress is een van de populairste cms-systemen ter wereld. Niet voor niets bestaan er meer dan 50 miljoen van dit soort websites. De keerzijde? WordPress-sites worden ook regelmatig gehackt.

 

In de driedelige blogserie WordPress les met Mitchell bespreekt online specialist Mitchell hoe u een WordPress-hack kunt voorkomen, monitoren en oplossen.

 

Lees het eerste blogartikel voor technische tips voor het voorkomen van WordPress-hacks. 

 

Scroll verder en lees nu deel twee: 3 tips om een WordPress-hack te monitoren.

 

3 tips om een WordPress-hack te monitoren

 

1. Goede hostingpartij

Zonder hosting, geen website. Een hostingpartij zorgt er immers voor dat uw website via het internet toegankelijk is.

 

Kies, als u voldoende budget hebt, voor een professionele hostingpartij om uw websitehosting te beheren. Die keuze maken is makkelijker gezegd dan gedaan. De volgende voorwaarden zijn belangrijk bij het selecteren van een goede hostingpartij:

 

  • Mogelijkheden voor het maken van back-ups (bij voorkeur tot 30 dagen terug)
  • Snelle en capabele ondersteuning, bij voorkeur ook telefonisch
  • Hackmonitor-functie (wekelijks een rapport uit kunnen draaien)
  • Nieuwe technieken (minimaal PHP7, SSD-schijven et cetera)
  • Check of de server niet 1000+ andere sites op hetzelfde ip-adres host
  • Snelheid van de server (vraag specificaties op en test met tools)

6 voorwaarden voor het selecteren van een goede hostingpartij

 

Bij Yourstyle hebben we door de jaren heen 20+ hostingpartijen (Hostnet, MijnDomein, Byte, One.com etc.) voorbij zien komen. Vanwege de ervaring van de medewerkers en de prijs-kwaliteitverhouding komen wij veelal terug bij dezelfde hostingpartijen: Siteground (Bulgaars) en InternetToday (Nederlands). Beide bedrijven hebben over het algemeen zeer stabiele servers en medewerkers met eerlijke en ervaren antwoorden. Bovendien zijn deze partijen telefonisch goed bereikbaar.

 

wordpress-hack-monitoren-blog-onlinespecialist-yourstyledesign

2. Google Webmastertools

Een gratis en onmisbare tool voor iedere websitebeheerder of marketeer: Google Webmastertools. Hiermee blijft u up-to-date van alle activiteiten rondom uw website en indien gewenst ontvangt u belangrijke berichten per e-mail. Omdat Google vaak meerdere malen per dag uw website crawlt, achterhaalt het algoritme ook de nodige hacks en malware binnen websites. Zo geeft Google dus aan welke url’s vervuild zijn. Hierdoor kunnen hacks in veel gevallen snel worden achterhaald en opgelost.

Een onmisbare tool voor iedere websitebeheerder of marketeer: Google Webmastertools

3. Wordfence of Sucuri

Veel WordPress-gebruikers of -beginners denken dat een beveiligingsplug-in de oplossing is voor het fixen of voorkomen van een hack. In de meeste gevallen is dit echter niet zo. Als een hack al aanwezig is, wordt het lastig om met een plug-in alle malware te verwijderen of het lek te dichten.

 

Plug-ins zoals Wordfence en Sucuri bieden echter wel de standaardbeveiliging en tips die nodig zijn om een WordPress-website veiliger te maken. Deze plug-ins monitoren wie er inlogt, ze bannen bekende malware-verspreiders en geven aan wat u kunt verbeteren. Soms draaien de plug-ins ook scans om malware te ontdekken. Een nadeel: een beveiligingsplug-in kan soms de website vertragen.

 

Meer WordPress les met Mitchell?

Hopelijk bent u door deze 3 technische tips weer meer te weten gekomen over het beveiligen van WordPress-websites. Binnenkort komt deel drie uit de serie WordPress les met Mitchell online. Daarin vertellen we u meer over het oplossen van een WordPress-hack.

Tot die tijd vragen over WordPress-website of een WordPress-hack? Neem gerust contact op, wij helpen u graag verder!

Geef een reactie