Is jouw website ook op vakantie bereikbaar?

Twee weken geleden was ik in Oostenrijk voor een korte vakantie. En op vakantie herontdek je altijd hoe handig een smartphone eigenlijk is. Of je nu de meest dichtstbijzijnde supermarkt zoekt of wilt kijken welke hotels er in de buurt zijn, je hebt het allemaal bij de hand.

 

Helaas viel mij tijdens de vakantie ook op hoeveel sites er eigenlijk helemaal nog niet geschikt zijn voor de mobiele telefoon. Het is niet alleen irritant als je bepaalde informatie wilt vinden en steeds moet zoomen of scrollen omdat de tekst van het scherm af valt, dit is ook nog eens slecht voor de resultaten van je site.

 

Metingen van Statcounter wijzen uit dat inmiddels:

  • 53 % van alle websitebezoeken met een smartphone gemaakt
  • 42 % van de websitebezoekers gebruikmaakt van een computer of laptop
  • 5 % van de online surfers een tablet gebruikt

De verwachting is dat het aantal mobiele gebruikers in de komende jaren nog flink gaat stijgen. Maar slechts 11% van alle websites zijn nog maar geoptimaliseerd voor mobiel!

 

Hoger in Google

Websites die zijn geoptimaliseerd voor mobiele telefoons komen hoger in Google te staan, waardoor je dus beter vindbaar bent voor bezoekers. Deze maatregel voerde Google in 2015 al in vanwege het lage aantal websites dat geschikt is voor verschillende devices. Google hoopt op die manier mensen ertoe te bewegen websites te optimaliseren voor de mobiel.

 

Lekker sociaal

Behalve dat een mobielvriendelijke website hoger scoort in Google, is het ook belangrijk om jouw site te optimaliseren voor mobiel als je gebruik maakt van social media. Veel links die worden gedeeld via social media, worden namelijk geopend vanaf de mobiele apps van deze sociale netwerken. Als een site dan niet goed geschikt is voor de smartphone of tablet, loopt je het risico dat bezoekers de site verlaten omdat de bediening onhandig is of omdat ze niet de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben. Ook voor social media is websiteoptimalisatie belangrijk

 

Responsive design

Bij Yourstyledesign worden alle websites ontworpen voor mobiele apparaten, dit noemen we ‘responsive design’. Websites die gebruikmaken van responsive design schalen mee met verschillende formaten van beeldschermen. Hierdoor ziet jouw site er op elk apparaat goed: van de kleinste iPhone tot de grootste computermonitors.

 

Ons werk

Hieronder ziet je enkele voorbeelden van responsive design. Van links naar rechts:

Deze website’s zijn ook op vakantie bereikbaar 😉

 

Even testen?
Benieuwd of jouw website geschikt is voor mobiel? Google heeft een handige test om hier achter te komen! Je vindt deze test door hier te klikken.

 

Meer lezen?
Benieuwd waarom Bjorn fan is van WordPress?  Lees dan zijn vorige blog en ontdek waarom. 

Hoe je jouw website kunt beschermen tegen hacks en ze zo kunt voorkomen, monitoren en oplossen. Je leest het allemaal in de driedelige serie WordPress les met Mitchell.

Kan ik je ergens mee helpen?
1