4 vragen aan Margriet Lautenbach, KOTKB

van Kinderoefentherapie Kaag & Braassem


Lang niet alle opdrachtgevers van Yourstyledesign zijn doorgewinterde ondernemers met uitgebreide webshops of bedrijven. Wij werken ook graag met startende ondernemers die bijvoorbeeld alleen een bedrijf beginnen. Het is voor ons een uitdaging om hen te helpen bij het definiëren van de naam, stijl én huisstijl van hun bedrijf. Immers, een goed begin is het halve werk!

 

Vorig jaar hebben we Margriet Lautenbach geholpen bij het opstarten van haar praktijk Kinderoefentherapie Kaag & Braassem (KOTKB). Inmiddels is zij bijna een jaar actief met haar bedrijf. Benieuwd hoe het gaat? Lees het in dit interview.

 

1. Wat doet Kinderoefentherapie Kaag & Braassem?
“KOTKB behandelt kinderen met motorische problemen. Immers dit soort problemen kunnen een negatieve invloed hebben op het dagelijks leven van een kind. Voorbeelden van problemen die we veel zien in de praktijk zijn tabletnekjes en voorkeurshoudingen bij baby’s, maar ook moeite met schrijven of kinderen die bijvoorbeeld slecht

mee kunnen komen tijdens de gymles. Voor alle behandelingen die we bieden, geldt dat we focussen op spel en plezier. Kinderen spelenderwijs van een probleem afhelpen, vind ik het mooiste van mijn werk.

 

2. Hoe ben je bij Yourstyledesign terechtgekomen?
Als kinderoefentherapeut heb je niet perse ook verstand van websites en logo’s en een huisstijl. Ik heb me daarom bij de start van mijn praktijk uitgebreid georiënteerd op bedrijven die hier wel kennis van hebben en hierbij ook versch illende offertes opgevraagd. Uiteindelijk kwam Yourstyledesign hieruit als de beste keuze naar voren en zij hebben me ook echt van a tot z geholpen. Van het ontwerp van het logo tot de keuze voor huisstijlkleuren en de ontwikkeling van de site: we hebben dit samen gerealiseerd!”

 

3. Bewijst de huisstijl en uitstraling van KOTKB zich in de praktijk?
“Bij het ontwerp van het logo hebben Luuk en ik samen gekeken naar wat KOTKB zou moeten uitstralen. We zijn toen uitgekomen bij de krokodil omdat ik in de praktijk vaak gebruikmaak van een zogenaamd krokodillenspel en ik graag een fantasiefiguur wilde als mascotte voor de praktijk. De krokodil is niet alleen een fantasiefiguur (inclusief piratenpet!) maar is ook expres in de kleuren paars en blauw gemaakt; hierdoor komt hij lekker brutaal over. Het is hier immers geen school en ik wil dat kinderen met plezier naar KOTKB toekomen.

 

Dit hebben we natuurlijk allemaal zo uitgedacht vóórdat KOTKB operationeel in bedrijf was maar deze uitstraling en de huisstijl van de praktijk bewijzen zich nu dagelijks! Het logo en de stijl en kleuren zijn consequent doorgevoerd in al mijn uitingen: van de website tot de visitekaartjes en van de folder tot de afsprakenkaartjes voor de cliënten. De grootste hit? Dat is de grote krokodillenknuffel die ik van Yourstyledesign heb gekregen en die hier in de praktijk dagelijks door kinderen geknuffeld wordt!’


Benieuwd naar de site en uitstraling van KOTKB?
Bekijk dan de website.

Nieuwsgierig naar andere opdrachtgevers voor wie wij een eigen stijl hebben neergezet? Bekijk dan de stijl van Bickels en Ijssalon Mels.

Meer lezen over huisstijlontwikkeling en crossmediale communicatie? Lees dan het blogartikel van Luuk.

Ook een huisstijl laten ontwikkelen door Yourstyledesign? Neem gerust contact op voor een afspraak.