Yourstyle-coding-wordpress-website-dion

30% van meest succesvolle websites gebruikt WordPress

W3Techs (bron) heeft recentelijk bekend gemaakt dat in 2017 dertig procent van de tien miljoen meest succesvolle websites gebruik maakt van WordPress. Toe aan bijvoorbeeld een nieuwe website of webshop? Een goede reden dus om deze te baseren op dit populaire website beheer systeem.

 

Wat is WordPress?

Vroeger stond WordPress vooral bekend als populair systeem voor de basis van blog websites. Tegenwoordig kan WordPress veel meer dan alleen blogs faciliteren. Het is een krachtig content management systeem waarmee je eenvoudig het technische verhaal van je website kan beheren.

 

WordPress biedt de mogelijkheid om veel technische uitdagingen te tackelen. Denk aan webshops, portfolio websites, informatieve websites, databases, online tools, losse landingspagina’s, blogs of andere vormen van online aanwezigheid.

 

Achterkant wordpress

 

Wanneer de standaard mogelijkheden van WordPress niet toereikend genoeg zijn dan kan je de techniek aanvullen met plugins. Plugins voegen een specifieke functie of techniek toe voor meer mogelijkheden en nog meer flexibiliteit.

 

Inmiddels hebben ze een database met meer dan 19 duizend plugins (!) dus voor elke situatie wel een oplossing. Voor het gemak heb ik een blog artikel voor je opgezocht met een top 15 van must-have plugins voor WordPress. Let op, het artikel is in het Engels.

 

Over het algemeen is WordPress een relatief lage investering met een hoog Return on Investment (ROI). Ideaal dus voor bijvoorbeeld organisaties in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB).

 

De kwaliteit van een website gebaseerd op WordPress is uiteraard geheel afhankelijk van degene die de website ontwikkelt.

 

Het succes van WordPress

 

WordPress werkt al jaren gestaag aan hun reputatie als succesvol content management systeem. In 2016 werd nog door 26% van de meest populaire websites gebruik gemaakt van WordPress. In 2017 is dat aandeel gestegen naar 30%. Er wordt hier rekening gehouden met een database van circa 10 miljoen populaire websites (bron).

 

In vergelijking met andere systemen in 2017:

 • Ongeveer 3,1% maakt gebruik van Joomla
 • Ongeveer 2,2% maakt gebruik van Drupal
 • Ongeveer 1,2% maakt gebruik van Magento

De cijfers laten zien dat WordPress heer en meester is van de content management systemen. Dat komt met name door de kwaliteit die ze leveren, het feit dat het systeem continu doorontwikkeld en het gemak waarmee WordPress kan ingezet worden.

 

Een ander kenmerk wat enorm zal helpen in het digitale tijdperk: Google loves WordPress. Je bent dus vanuit de basis al beter vindbaar via zoekmachines. Uiteraard moet je de inhoud van je website altijd nog verder optimaliseren.

 

WordPress biedt je de mogelijkheid om je website (of andere digitale oplossing) continu mee te laten gaan met de laatste trends & ontwikkelingen. Elke technische uitdaging kan met succes worden aangegegaan.

 

De cijfers zijn dan ook een bijzondere mijlpaal voor de software en bewijzen dat het systeem werkt. Gezien de voordelen en de mogelijkheden van WordPress ben ik niet verbaasd dat het systeem zo succesvol is.

 

Welke grote namen gebruiken WordPress

WordPress is succesvol. Dat hebben we geconstateerd. Toch ben ik persoonlijk altijd nieuwsgierig naar het type merk of organisatie wat dan gebruik maakt van WordPress. Eerst zien – dan geloven, toch?

 

Daarom heb ik een top vijf grote namen opgezocht die gebruik maken van WordPress:

 1. New York Times (381.78 miljoen bezoekers per maand – bron)
 2. Forbes (124.9 miljoen bezoekers per maand – bron)
 3. Mercedez Benz (7.01 miljoen bezoekers per maand – bron)
 4. BBC America (2.4 miljoen bezoekers per maand – bron)
 5. Beyonce.com (696.39 duizend bezoekers per maand – bron)

Zoals je kunt zien is er een breed publiek dat gebruik maakt van WordPress. Er zijn een hoop uitdagingen getackeld en niets blijkt te gek.

Usain bolt succesvolle websitesIs WordPress net zo snel als Usain Bolt? De website in ieder geval wel!

 

Voor mij is dit dan ook wel de bevestiging die ik nodig heb om te geloven dat het systeem succesvol is. Binnen Yourstyledesign geloven we ook dat WordPress een ideaal content management systeem is voor het bouwen van websites, webshops en andere online tools. Dankzij de software hebben we al veel creaties & uitdagingen mogen uitwerken waar we trots op zijn.

 

Zeven jaar lang ervaring met WordPress

Het ontwikkelen van websites is een van de specialismen van ons communicatiebureau. Naar onze mening is een website een essentieel onderdeel binnen het opzetten van een succesvolle communicatie strategie. Vaak is het een middel dat we als eerste uitwerken na het bepalen van een goede strategie.

 

Zeven jaar geleden hebben we zorgvuldig onze opties bekeken en gekozen voor WordPress. Wat ons betreft is het logisch dat het aandeel van WordPress zo groot is gegroeid.

 

Door WordPress te gebruiken kunnen we namelijk volledig aansluiten op de wensen en behoeften van onze opdrachtgevers.

 

We hebben hierdoor in de afgelopen jaren 300+ succesvolle websites live mogen zetten. Bekijk hieronder vijf succesvolle creaties (in willekeurige volgorde) waar we erg trots op zijn:

 1. Azzurro Wellness – Sportschool en Wellness center in Noordwijk
 2. Hillenaar Outdoor – Specialist buitenreclame
 3. De Vergulde Vos – Eetcafe met een rijke geschiedenis
 4. Minpex – Succesvolle webshop die handelt in remarketed devices
 5. Mandemakers Maatpakken – Specialist in Maatpakken en meer

Uiteraard is het niet handig om een website live te gooien en te hopen dat deze vanzelf succesvol gaat worden. We hebben gemerkt dat je goed moet bedenken hoe jij je positioneert als organisatie, wat het doel zal zijn van de website en wat je precies publiceert op de website.

 

Team Yourstyledesign

 

Combineer bijvoorbeeld de website met onze Road to Success en we weten 100% zeker dat de website een succesvol communicatiemiddel zal zijn voor jouw organisatie.

 

De toekomst van WordPress

Wij denken dat Wordpress nog lang zal bestaan en leider zal blijven binnen haar markt. Dit komt vanwege de vrijheid, flexibiliteit, gemak dat je krijgt als je gebruiker & ontwikkelaar en het systeem ontwikkelt altijd door.

Combineer deze voordelen met de relatief lage kosten en je hebt een CMS systeem dat elke organisatie een voordeel kan bieden & elke uitdaging kan tackelen.

 

Welke uitdaging heb jij liggen voor Yourstyle

Ben je als organisatie toe aan een nieuwe website? Wil je een succesvolle webshop lanceren? Heb je een tof idee voor een unieke online oplossing?

Neem gerust contact op. Geen uitdaging is ons te gek. Sterker nog, wij houden van uitdagingen! We tackelen de uitdaging en worden samen succesvol.